VAARAN VUODET

Suomalaisen äänestäjän kannalta keskustan Juha Sipilän esiintyminen Ylen puheenjohtajatentissä torstaina 09.04. oli erinomainen asia, sillä Sipilän esiintyminen oli kuin palaamista 30 vuotta taaksepäin, kylmän sodan aikoihin. Sipilän kyky vastata esitettyihin kysymyksiin oli välttelevä ja täysin erilainen verrattaessa Alexander Stubbin esiintymiseen edellisenä iltana. Tenttaajat eivät iskeneet samalla teholla kuin Stubbia, mutta vastaukset osoittivat Sipilän olevan menneisyyden mies. Ajatukset yhteiskuntasovusta erillisenä sopimisena hallitusneuvottelujen kanssa samaan aikaan on palaamista puna-multaan.

Sipilän mahdollisuudet johtaa hallitusta tilanteessa jolloin vanhat “konkarit” olisivat ministereitä tai tavallisia riviedustajia, johtaisi nopeasti valtataisteluun hallituksessa. Keskustan perinteinen yhdessäelo demarien kanssa on ollut ainoastaan taloudellisen edunvalvonnan täyttämää aikaa. Kansalaiset on täydellisesti unohdettu. Unelma Paasikiven ajasta tai jopa Alkiolaisesta Maalaisliitosta ei ole nykypäivää. Sipilän käsitys työmarkkinoista on johdettu suoraan demareiden opeista, sillä niihin ei kuulu kilpailukyky ja innovaatisuus. Ammattiyhdistys taistelee yhä vähenevistä työpaikoista vaatimalla aikanaan saavutetujen etujen säilyttämistä, hinnalla millä hyvänsä.

Valtiona Suomen alasajo on edessä, mikäli kaksi suurinta puoluetta vaalien jälkeen ei ole Perussuomalaiset ja Keskusta! Sipilän mahdollisuudet saada Suomi nousuun merkitsee porvarihallitusta ja silloin on demarit lyötävä lopullisesti. Puolueena sdp on aina käyttänyt kansanvaltaista järjestelmäämme sosialistisen aatteen läpi viemiseksi keinoja kaihtamatta. Sdpn asema 06.12.1917 itsenäisyysjulistuksen yhteydessä on syytä muistaa, samoin Stalinin matkat Suomeen 1917 syksyllä Leninin toimeksiannosta. Sipilän ansiot yrittäjänä ovat varsin pienet. Eräänlaisena uskonnollisena vaikuttajana, sekä puolueensa salonkikelpoisena ja tarhrattomana edustajana Sipilä on sopiva keulakuva.

Edessämme ovat todelliset Vaaran Vuodet, äänestäjän on ymmärrettävä se, että Keskustaa äänestäessään hän saa Eduskuntaan kaikki ne “konkarit”, joiden “laari” on täynnä rikottuja lupauksia ja verotuottojen holtitonta jakamista. Vaalien 2015 suurin ongelma on sammutetuin valoin, ilman selkeää hallitusohjelmaa toimivat ns. vanhat puolueet. Kähmintä ja koplaaminen tulevat olemaan avainsanoja, mikäli Sipilästä tulisi pääministeri! Kansalainen, äänestä oikein!

 

Runo K. Kurko

puheenjohtaja