PUHEENJOHTAJAN KOLUMNI XI

trpm

 

POLIITTISEN ELIITIN SUUNNATON PELKO

Donald Trumpin valinta USA:n presidentiksi yllätti täydellisesti poliittisen eliitin Washingtonissa ja Brysselissä. Pelko USA:n ulkopolitiikan radikaaleista muutoksista vaikuttaa myös suoraan suomalaiseen poliitisen eliittiin ja halvaannuttaa lopullisesti kyvyn tehdä kansallisesti oikeita päätöksiä. Trumpin vastainen kampanja mediassa on ollut ainutlaatuista loan heittoa, mihin ovat syyllistyneet myös suomalaiset politiikot ja erityisesti Yle! Donald Trump on Ronald Reaganin ohella ensimmäinen USA:n presidentiksi, selkeästi poliittisen eliitin ulkopuolelta valittu henkilö! Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kasvoilla ollut hämmästynyt ilme Naton pääsihteeri Stoltenbergin vieraana, kertoo kansalaisille paljon, eli globalisaatioon vihkiytynyt ja Davosin kokouksien tuloksiin luottava politiikko on kovien tosiasioiden edessä! Uusi Maailmanjärjestys ei tule olemaan George Bush vanhemman julistuksen kaltainen ja Brysselin Komission kaavailema, vaan aivan muuta.

Poliittiseen eliittiin itsensä asemoineen henkilön hämmästys oli aistittavissa pääministeri Sipilän kasvoista, hänen jouduttaan haastatteluun Trumpin valinnan johdosta! “Insinööritiede” ei antanut oikeita vastauksia kysymykseen, miksi kansa äänesti USA:ssa eliitin tahdon vastaisesti? Erityisesti Kokoomuksen johto, Petteri Orpo etunenässä hehkutti Suomessa suoraan Hillary Clintonin valintaa, ymmärtämättä tosiasiaa, kansa äänestää USA:ssa presidentin, siihen ei vaikuta suomalaisen pikkupolitiikon mieltymykset. Alexander Stubb on ollut aivan hiljaa, sillä ns atlanttinen yhteys ja suora kontakti Hillaryyn ei merkitse enää mitään. Eurooppalainen eliitti ja erityisesti EU:n Komissio on täysin valmistumaton uuteen tilanteeseen, jolloin kaikki varmana pidetty, kuten TTIP-sopimus on ainoastaan painajaismainen muisto.

Cecilia Malmström on jo todennut TTIP-sopimuksen olevan kuopattu, joten on syytä iloita työväestön ja maatalouden piirissä. TTIP olisi toteutuessaan johtanut työttömyyden lissäntymiseen koko Unionin alueella ja vaikeuttanut maatalouden tilaa ratkaisevasti, sitä eivät ole ymmärtäneet Sipilän ja Li Anderssonin taustavoimat. Suomalaiset politiikot joutuvat arvioimaan suhteensa kansallisvaltioihin uudelleen, sillä Brexitin jälkeen Britannia on jälleen itsenäinen kansallisvaltio ja Hollannin eroaminen EU:sta voi tapahtua Wildersin valinnan jälkeen nopeutetulla aikataululla. Trumpin valinnalla tulee olemaan myös suoria vaikutuksia Itävallan joulukuun 4 pnä pidettäviin presidentinvaaleihin ja Ranskan presidentinvaaleihin 2017 huhtikuussa. On ilmiselvää, että kansa Itävallassa ja Ranskassa haluaa muutoksen. Marie Le Penn Ranskassa ja Norbert Hofer Itävallassa, tulevat saamaan äänivyöryn USA:n vaalien antaman esimerkin vuoksi.

Schengen sopimus, samoin kuin Obaman presidenttikauden maahanmuuttopolitiikka on tullut tiensä päähän, siksi eliitti on paniikissa. Ihmissalakuljettajat Euroopassa ja Venäjällä tulevat joutumaan tavallisen kansan vihan kohteiksi, sillä Trumpin valinnan antama esimerkki tulee innoittamaan myös hyvin maltillisia äänestäjiä Euroopassa toimintaan. George Soroksen kaltaisten rotujen sekoittumista ja kansallisvaltioiden tuhoutumista edistävien pankkiirien toiminta tullaan estämään, sillä samat piirit ovat rahoittaneet myös asevastaisia politiikkoja USA:ssa, sekä Euroopassa. Median asema on erittäin mielenkiintoinen, sillä median omistussuhteet ovat joutumassa tavallisen kansan tarkastelun kohteeksi Hillary Clintonin murskahäviön vuoksi.

Media vaikeni tarkoin Hillary Clintonin henkilökohtaisen avustajan, Huma Abedinin suoranaisista jihadisti-yhteyksistä, mutta Clintonin sähköpostien vuodettua julkisuuteen selvisi monia uskomattomattomalta tuntuvia yhteyksiä. On suorastaan käsittämätöntä, että pääosin uskonnoltaan kristinuskoa tunnustavat amerikkalaiset ovat olleet Islamia tunnustavan presidentin johtamia kahdeksan vuotta. USA:n alueelle on Obaman toimien seurauksena tuotu Islamia tunnustavia ihmisiä niin paljon, että useiden kaupunkien aikaisemmin valkoisten tai mustien kaupunginosat ovat muuttuneet kokonaan Islamia tunnustavien alueiksi, missä käytetty kieli on arabiaa, esimerkkinä Dearborn, Michigan.

Poliittisen ja samalla etuoikeutetun aseman menettämisen pelko on astunut suomalaiseen politiikkaan, sillä kukaan Suomessa ja Euroopassa ei omaa suoria suhteita Donald Trumpiin, paitsi Ukipin entinen puheenjohtaja Nigel Farage! Brexit oli alku, sitten tuli Trumpin murskavoitto, seuraavana Hollanti, Itävalta ja Ranska, koska Suomi herää. Suomen asema on nyt erittäin milenkiintoinen, sillä Venäjän vastaiset pakotteet tulevat poistumaan, mutta ehtiikö Suomi solmia uudelleen kauppasuhteet, oltuaan liian kauan Obaman vasallina. Ulkopolitiikassa John Kerryn katoaminen tulee merkitsemään sitä, että eurooppalaiset ulkoministerit joutuvat uudelleen arvioimaan suhteensa Turkkiin ja Syyrian Assadiin. Hillary Clinton olisi merkinnyt Kolmatta Maailmansotaa, siksi oli onnemme, että hän hävisi ja samalla hävisi USA:n asema “Itämeren reunavaltiona”!

 

TRUMPIN VALINNAN MERKITYS ASEOIKEUTEEN

Suomalaisten viranomaisten käsittämätön halu toimia EU:n Komission etäpäätteenä on tulossa tiensä päähän, sillä USA ei tule ratifioimaan YK:n pienaseita koskevaa sopimusta ja samalla EU menettää oikeutensa perustella pienaseiden vastaisia direktiivin muutoksia. Norjan ja Suomen politiikkojen toiminta YK:ssa pienaseiden kieltämiseksi on menettämässä merkityksensä, sillä USA on edelleen ainoa supervalta ja sen kansalaisilla on USA:n perustuslain toisen lisäyksen antama oikeutus ampuma-aseiden hallussapitoon ja kantamiseen. Second Amandment ja sen merkityksen väheksyminen on ollut eräs merkittävistä syistä Hillary Clintonin poliittiseen tappioon, sillä USA:n perustuslaki on aina käsitetty loukkaamattomaksi! Suomalainen media ei ymmärtänyt USA:n NRA:n valtavaa merkitystä vaalikamppailussa.

Useissa Euroopan maissa aseet ovat olleet maanviljelijöiden ja maanomistajien “työkaluja”, kuten Italiassa, Ranskassa ja Saksassa, joten suhde aseen omistamiseen tavallisen kansan keskuudessa on ollut normaali, ennen aseiden demonisointia EU:n Komission toimesta. USA:n merkitystä aseiden valmistajana ja demoratiana, ei pysty kukaan EU:ssa haastamaan, joten myös Suomessa on politiikkojen viimein ymmärrettävä, että tavallisen kansan ääni ohittaa poliittisen eliitin tahtotilan ennemmin tai myöhemmin. Suomessa poliittista puolueista on keskusta onnistunut puheenjohtajien valinnan kautta  ottamaan poliittiseen ohjaukseen Reserviläisliiton, Maanpuolustuskoulutuksen, SML:n, Reserviupseeriliiton yhdessä kokoomuksen kanssa, sekä vaikuttamaan suoraan Suomen Ampumaurheiluliittoon.

Poliittisen ohjauksen merkitys edunvalvojina esiintyviin järjestöihin syö uskottavuutta ja vähentää aseoikeuden merkitystä Suomessa. Poliittisen ohjauksen vuoksi yhteistoiminta Suomessa on todellisuudessa mahdotonta ja sitä eivät aseluvanhaltijat ymmärrä. Enin osa kansalaisista luottaa mediaan ja samalla säilyttää luottamuksensa edunvalvojiinsa, jotka todellisuudessa toimivat poliittisen eliitin vasalleina, noustakseen mahdollisesti myöhemmin palkkiona Eduskuntaan. Epärehelliset ja näennäisesti aseoikeutta kannattavat kansanedustajat putosivat lähes kaikki Eduskunnasta 2011, mutta osa on jälleen palannut entisiin tehtäviinsä.

Aseoikeuden merkitys kansallisvaltioissa on rinnastettavissa sananvapauteen ja oikeuteen puolustaa itseään laittomilta hyökkäyksiltä. Unionin hajoaminen on mahdollista ainoastaan siten, että kansa äänestää vallassa olevan eliitin ulos ja turvaa samalla kansallisten etujensa säilymisen. Sveitsin suora kansanvaali ja aseoikeus on peloitteena EU:n poliittiselle eliitille. Eliitin vieraantuminen tavallisesta kansasta ja sen huolista on nähtävissä jokaisena päivänä Suomessa. Suomalaiseen poliittiseen eliittiin liittyy läheisesti sitä tukeva, hyvin toimeen tulevien joukko. Aseoikeuden merkitys on suoraan johdettavissa metsästysoikeudesta, mikä myös liittyy suoraan maan omistusoikeuteen, tätä yksinkertaista asiaa eivät ymmärrä viranomaiset ja politiikot. Suomalaisten aseluvanhaltijoiden on seuraavissa kuntavaaleissa syytä tarkoin varmistua ehdokkaansa kannasta EU:n jäsenyyteen ja aseoikeuteen! Euroopassa ja erityisesti Suomessa on kansan tehtävä Trumpit!!

 

Runo K. Kurko
puheenjohtaja