PUHEENJOHTAJAN KOLUMNI X

Lav_Soi_Ker_As

PUUSILMÄINEN ULKOMINISTERI TIMO SOINI

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että liian usein tapahtuneet “rukousaamiaiset” USA:n presidentin vieraana ovat erkaannuttaneet Timo Soinin todellisuudesta. Maailman tilanteen kiristyessä laukoo ulkoministerimme Obaman hallinnon toimia ihailevia “totuuksia” ymmärtämättä lainkaan todellisuutta ympärillään. Arabi-kevät ja sen aiheuttaneet USA; Ranska, Britannia ja Israel on täydellisesti unohdettu, samoin USA:n laiton hyökkäys Irakiin 911 jälkeen, vastoin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Timo Soini on Suomen ulkoministerinä osoittautunut suomalaisten kannalta todelliseksi sodan lietsojaksi, sillä häneltä ovat käsitteet suvereenien valtioiden oikeuksista täydellisesti hämärtyneet.

Erityisen selvästi Timo Soinin kyvyttömyys ulkoministerinä ymmärtää kansainvälistä politiikkaa on havaittu lausunnoista Syyrian tilanteesta. Ulkoministerin esikunnan tulisi seurata tarkoin terroristijärjestöjen toimia Irakissa, Libyassa ja Syyriassa, jotta ulkoministerillä olisi kokonaiskuva tilanteen kehittymisestä. Daesh tai Isis/Isil on järjestönä USA:n ja Israelin luomus, sen tavoitteena on ollut Iranin heikentäminen luomalla alueelle sunni-muslimien kalifaatti. Daesh on saanut terroritoimintaansa logistista ja materiaalista apua USA:lta, sekä Israelilta. Syyria oli ennen vuotta 2011 hyvin toimeen tulevien, eri uskontokuntia edustavien arabien ja kurdien asuinaluetta. Syyrian johtaja Assad on vaaleilla valittu ja Syyrialla on ollut oma YK:n suurlähettiläänsä jo Assadin isän aikana.

Syyrian hallinnon kaataminen on ollut USA:n ja Israelin tavoite, sillä Syyria on kuulunut niihin öljyntuottajavaltioihin, kuten Libya ja Irak, joiden johtajat halusivat eroon USA:n “petro-dollarista”! Öljyn hinnan manipulointi on USA:n taloudellinen intressi ja useimmat Euroopan maiden johtajista ovat lähteneet tukemaan USA:n intressiä asiassa, ymmärtämättä sodan vaikutuksia öljyn hintaan. Arabi-kevään kansannousut olivat CIA:n ja Mossadin mestarinäytteitä, kuten Qaddafin murha brittien toimesta. Egyptissä tilanne vakiintui nopeasti sotilaiden otettua jälleen valtion haltuunsa, tästä asiasta ja Mursin kuolemantuomiosta Kairossa ei Timo Soini ole ottanut mitään kantaa julkisuudessa, vaikka Mursi oli laillisisilla vaaleilla valittu!

USA:n luomus Daesh on syyllistynyt tuhansien siviilien teloituksiin vuosittain ja kuluneella viikolla on tehty useita itsemurhaiskuja jopa hääjuhliin. Sharia-lakiin ja Kalifaatin käsittämättömään julmuuteen kuuluu julkiset päiden katkaisut, sekä juhlatilaisuuksissa halal-teurastusta kuvaavat kymmenien henkilöiden kaulojen katkaisuorgiat. Timo Soinin yöunet eivät häiriinny suvereenin valtion Syyrian alueelle tunkeutuneiden terroristijärjestöjen kauhutöistä, sillä teot tehdään USA:n presidentin Obaman myötävaikutuksesta. Ulkoministeri Soinin halukkuus kieltää kaikenlainen väkivalta, ei kuitenkaan kohdistu terroristien iskuihin Islamin nimissä Ranskassa ja Saksassa, vaan sen väkivallan kieltäminen mitä pidetään normaalina sodankäyntinä, eli vihollisen kohteiden pommittaminen venäläisten toimesta Syyriassa.

Syyriassa on useita Assadin hallinnon kaatamiseen pyrkiviä ryhmiä, joista ehkä mielenkiintoisin on USA:n avoimesti tukema Fatah al-Sharm Front, yleisemmin tunnettu nimella al-Nusra-Front. USA:n tuki on ollut erittäin mittavaa, käsittäen runsaasti moderneja TOW panssaritorjuntaojuksia, joiden keskitetystä käytöstä on vastannut komentaja Abu Al Ezz! Turkki, Qatar, Saudi-Arabia ja Israel ovat antaneet USA:n ohella käyttöön ohjuksia, sekä panssareita. Al-Nusran koulutuksesta käyttämään hyväksi sateliitteja ja lämpökameroita ovat vastanneet lähinnä Turkin, Israelin ja USA:n neuvonantajat. Timo Soinin tulisi seurata tarkoin Syyrian tilanteen mahdollista eskaloitumista ja se edellyttää vuoropuhelua Lavrovin ja Kerryn kanssa.

On ilmeistä, että Soinin johtamassa ulkoministeriössä ei olla todellisuudessa kartalla Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zakharovan lausunnoista tai Venäjän puolustusministeriön tiedottajan kenraalimajuri Igor Konashenkon varoituksista koskien Venäjän sotilastukikohtien ilmatilaa ja Syyrian armeijan pommittamisia. On suorastaan irvokasta, että Suomen ulkoministerinä on avoimesti USA:n valtapolittiikkaa ja kansainvälisiä sopimuksia rikkovan maan äänitorvena perussuomalainen Timo Soini. Perussuomalainen puolustusministeri Jussi Niinistö pyrkii Suomen puolustusvoimien uudistamiseen, mutta toivottavasti ei kuitenkaan sotaan Venäjää vastaan USA:n rinnalla, mikä näyttää olevan Timo Soinin tavoite. “Plokiin” voi kirjoittaa, mitä “tykkää”, mutta “kyllä kansa tietää”!

OIKEUSVALTION ROMAHDUS

Seuratessani “sixpackin” tuskien taivalta edellisellä hallituskaudella, kuvittelin Suomen saavuttaneen tyhmyydessä aallonpohjan, mutta olin väärässä. Nykyinen Eduskunta on kansanedustuslaitoksen alennustilan huipentuma, sillä kuluneella viikolla esitetty näytelmä tv:ssä äärijärjestöjen kieltämisestä Eduskunnan istunnossa oli irvokasta katseltavaa. Huonosti sisälukutaitoiset edustajat puhuivat paperista valmiiksi suunniteltuja ja puoluekoneiston hyväksymiä jaarituksia, ilman todellista keskustelua. Virkistäviä poikkeuksia olivat perussuomalaisten Leena Meri, Juho Eerola ja Reijo Hongisto, myös Mikko Kärnä keskusta toi esille laillisiin elinkeinoihin kohdistuneet hyökkäykset. Kansanedustajien avuttomuus esittää todellista poliittista debattia on räikeä esimerkki siitä tasosta, mitä edustavat nykyiset kansanedustajat.

Valmius kieltää asiallinen ja historiallisiin tosiasioihin perustava keskustelu, sekä tiedonvälitys, on merkkinä sanan vapauden rajuista rajoituksista. Enin osa kansanedustajista ei omaa minkäänlaista historiallisten tosiasioiden ymmärrystä, sillä kaikki peruskoulun kasvatit on koulutettu taistolaisten metodien mukaisesti. Oman maan ja kulttuurin kieltämien on räikeää, samoin suhtautumien niihin suomalaisiin, joiden ansiosta Suomi on voinut tulla itsenäiseksi valtioksi. Suomalainen oikeus on perustunut suurelta osin jo roomalaiseen oikeuteen ja Ruotsin vallan alaisuudessa kehittyneeseen oikeusjärjestelmään. Oikeudenkäyntien salaaminen Suomessa on aina ollut poikkeuksellista, sillä salaamisen perusteena on ollut joko maanpetokseen liittyvät asiat tai erityisen raaka seksuaalirikos.

Suomalainen valtamedia on ryhtynyt uskomattomaan operaatioon tukiessaan sananvapauden rajoittamista Suomessa. Avoin hyökkäys vaihtoehtomedioita vastaan on Suomen oloissa harvinainen, sillä ainoastaan historiaa tuntevat kansalaiset tietävät Ernesti Hentusen julkaisusta “Totuuden Torvi”. Totuuden Torvi oli aikansa MV-lehti ja sai politiikot pelkäämään seuraavia paljastuksia, valitettavasti paperilehden levikki ei ollut riittävä toiminnan jatkamiseksi, mutta lehti oli aikansa sensaatio. Totuuden Torvi aiheutti myös keskustelua Eduskunnassa, mutta sivistynyttä, mitä ei voi sanoa nykyisen Eduskunnan keskustelukulttuurista! Papukaijalle voi opettaa sanoja ja jopa lauseita, samoin on ilmeisesti useimpien kansanedustajien osalta nykyisin.

Suomen kohtalo on 99 vuotta täyttävänä “itsenäisenä” valtiona ohi, sillä sananvapauden soihdun sammuttaminen on sellainen teko, minkä seuraukset tulevat vaikuttamaan Suomen asemaan tulevaisuudessa sukupolvien ajan. Lönnrotin, Aleksis Kiven ja Snellmannin perintö on unohdettu, Suomi-neito on raiskattu, puolustaa ei saa sanoin, teoin, sillä se on “vihapuhetta”! Lain säätäjäksi valitut ovat unohtaneet sen tosiasian, että heillä ei ole kansalta manadaattia neljäksi vuodeksi, vaan heidän on joka päivä osoitettava olevansa sanansa mittaisia. Vapaan miehen tehtävä muinaisessa Kreikassa oli valvoa päättäjiä, olemalla jatkuvasti mukana päätöksenteossa, sitä on demokratia, ei enemmistön mielivaltaa.

Siis epäile aina, epäile aina kaikkia!
Runo K. Kurko
puheenjohtaja