PUHEENJOHTAJAN KOLUMNI III

193

YHDEN TOTUUDEN VALTAKUNTA

Kuvitelma Naton antamasta suojasta Suomelle ja isäntämaasopimuksen myönteisestä merkityksestä on ainoastaan taitavan propagandan ansiosta otettu Puolustusvoimain johdon suoranaiseksi doktriiniksi. Kaikenlainen arvostelu tehdyistä päätöksistä on haluttu nähdä ainoastaan Venäjän “trollien” aikaansaannoksiksi. Mielenkiintoiseksi asia muuttuu, kun vaikeneminen on ulotettu koskemaan Keijo Korhosen asiantuntijana tehtyä analyysia isäntämaasopimuksesta. Keijo Korhosen asema suomalaisen politiikan ammattilaisena, sekä amerikkalaisten arvostamana luennoitsijana on kiistaton, joten vaikeneminen osoittaa suoraan poliittisen eliitin ja sotilasjohtomme suuntaan.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että sotilaamme on ostettu “30:lla hopeadollarilla”, kannattamaan USA:n ylivalta-asemaa maailmalla. Upseerikuntamme kyky ymmärtää Suomen maantieteellinen asema on selkeästi heikentynyt ja on ilmeistä, että Maanpuolustuskorkeakoulu on unohtanut todellisen historian opetuksen. Upseerin tulee aina ymmärtää ensisijaisesti asemansa kansallisvaltion armeijan upseerina ja vasta sitten suunnitella uraansa kansainvälisissä tehtävissä. Valitettavasti nykyisin kapteenin arvolla olevat henkilöt esiintyvät suurina asiantuntijoina, kuten “kyber” sodan asiantuntija Jarno Limnéll ja terroristien vankina ollut Atte Kaleva. Kalevasta on tehty vankina olon seurauksena ”ainutlaatuinen ja vertaansa vaille oleva terrorismin asiantuntija”.

Luettuani viimeisimmän Kylkirauta-lehden, hämmästyin Suomen myös kansainvälisesti tunnetuimman sotahistorioitsijan, nuoruuden ystäväni ye.eversti Sampo Ahdon jäähyväiskirjoitusta lehdessä. Mikäli lehden linja tulevaisuudessa on ainoastaan USA:ta ja sen sotilasmahtia ylistävä, niin voin todeta, että kadettikunta on menettänyt sen ainoan kolumnistin, joka jo “Kylmän Sodan” aikana sai jopa Helsingin Sanomien päätoimittajan haukkomaan henkeään. Suomen todellisen aseman arvioimiseen ei riitä Naton tiedusteluun luottaminen, sillä Syyrian tilanne osoitti kaikille Nato-kiimaisille, että Venäjän armeijan suorituskyky oli aivan jotain muuta kuin Naton sotilasjohto oli tiennyt.

Mikäli Suomi olisi toiminut yhtä huonoin tiedoin II Maailmansodan aikana kun toimimme nyt, niin Neuvostoliiton sotatoimet olisivat jääneet täydellisesti pimentoon ennen hyökkäyksen tapahtumista. Upseerikuntamme kyky arvioida tosiasioita on sumentunut! Kuvitelma Nato-maiden iskukyvystä tositilanteessa perustuu tilanteeseen vuonna 1992, jolloin Saksan armeija oli läntisen Euroopan iskukykyisin. Saksan mahdollisuudet saada nopeasti edes 300.000 maavoimien sotilasta aseisiin on mahdotonta, sillä saksalaiset nuoret eivät halua puolustaa amerikkalaisia arvoja. Saksa on edelleen miehitetty maa, minkä aikanaan presidentti Obama ensimmäisellä kaudellaan totesi Saksan vierailullaan!

Suomalainen upseerikunta ei kykene seuraamaan reaaliaikaisesti sotilasmateriaalin hankintojen kohdistumista tällä hetkellä nykyaikaisimpaan kalustoon, eli venäläiseen. USA:ssa tiedetään tosiasiat eli se, että USA:n armeijan kaikki toimiva ja hyväksi havaittu kalusto on kehitetty “Kylmän Sodan” aikana, suurin osa kahdeksankymmentäluvulla. Suomalainen väite taistelumateriaalin massavanhentumisesta on täysin keksitty poliitikkojen harhaan johtamiseksi. USA:n taistelupanssarivaunu Abrams on 80-luvun tuote, samoin Bradley taisteluvaunu. Apache-helikopterit ovat myös 80-luvulta ja maailman edelleen paras lentävä aselavetti A 10 on yli 40 vuotta vanha. B 52 pommittajat ovat yli 60 vuotta vanhoja, samoin parhaat kuljetuskoneet.

Käsitys, että F 35 olisi ylivoimainen yleishävittäjä on pahasti virheellinen! Locheed Martinin toimet kansainvälisen korruption mestarina ovat tunnettuja, mutta kukaan ei kysy Nato-kiimassa, olisiko joku suomalainen upseeri mahdollisesti saanut tehokasta “kestitystä”? Upseerikuntamme on täydellisesti kasvatettu toimimaan haloslaisen maailman toiveiden mukaisesti, sillä Maanpuolustuskorkeakoulun oppilaista vain harva tiesi, mitkä maat allekirjoittivat Tarton rauhansopimuksen 1920. Puolustusministerinä olevan Jussi Niinistön tulee vaatia Maanpuolustuskorkeakoulun oppilaille tehostettua opetusta aiheesta Vapaussota ja miksi se käytiin? On syytä muistaa eversti Hannu Hyppösen lausumat reserviläisaseista 2015, jolloin on helpompi ymmärtää, miksi asevastaisuus on pop.

KANSALLISUUSAATE ON PAHA?

En voi olla yhä uudelleen hämmästymättä nykyisen poliitikkojen sukupolven täydellistä tietämättömyyttä Euroopan ja erityisesti Suomen historiasta. Urheilukilpailuja seurattaessa jännitetään Suomen edustajien kilpailumenestystä ja erityisesti jääkiekon kultamitali johtaa suoranaiseen kansalliseen psykoosiin. Urheilussa kansallismielisyys on valttia ja kaikenlainen lipun heiluttamien on suorastaan pakko. Kansallistunne jatkuu kultamitalistien kotikunnissa ja “meillä kaikilla oli niin hauskaa”! Miksi ei huudeta globalisaation nimissä ja kannusteta ulkomaalaisia urheilijoita? Miksi presidentti menee seuraamaan hiihtokisoja ja kannustamaan suomalaisia urheilijoita, sillä kokoomuksen mukaan kansallisuusaate on paha?

Petteri Orpon onneton esilletulo sotaveteraanien tilaisuuden juhlapuhujana oli suorastaan törkeä. Miksi nuoret suomalaiset vaaransivat henkensä vuosina 1939-1944 puolustaessaan tätä maata? Enoni taisteli Talvisodassa kuuluissa “Ässä Rykmentissä”, missä oli monia kuuluisuuksia, kuten Aarne Saarinen, sittemmin Suomen Kommunistisen Puolueen puheenjohtaja. Kaikki erilaisista poliittisista ja yhteiskunnallisista lähtökohdista Harjun ruumishuoneella kokoontuneet lähtivät sotaan Suomen puolesta, jotta Petteri Orpon vanhemmat saisivat elää vapaassa Suomessa! Ässä – rykmentissä taisteli hyvin erilasia ihmisiä, osa oli ollut punakaartissa, osa oli akateemisesti sivistyneitä, mutta kaikille kansallisvaltio Suomi oli tärkeä!

Eräs yhteinen nimittäjä on kaikilla kansallisuusaatteen vastustajilla se, että he ovat käyneet kuuluisan peruskoulun, eli jääneet ilmeisesti ilman historian ja isänmaan tuntemusta. Poliitikkojen ohella myös poliisimme on vyörytetty kansainvälisyyden aatteella, josta esimerkkinä Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on julkisuudessa tuonut syvän paheksumisensa kansallisia arvoja kannattavia kohtaan. Henkilökohtaisesti olen hyvin hämmästynyt Kolehmaisen esille tulosta, sillä ennen valintaansa hän kertoi olevansa kiinnostunut historiasta ja lukevansa mielellään. Herää vakava kysymys, mikä on luetun ymmärtäminen ja mitä poliisiylijohtaja ymmärtää suomalaisesta kulttuurista ja taiteesta, kuten esimerkiksi Gallen–Kallelasta?

Akseli Gallen-Kallela, Aarre Merikanto ja isäni lähtivät yhdessä hevossaattueena Vaasaan ilmoittautuakseen Vapaussodan joukkoihin. Lähdön yhteydessä isäni ikäinen punakaartilainen aikoi ampua isäni ja pysäyttää lähtijät, mutta isäni pystyi puhumaan punakaartilaisen ympäri ja he selvisivät Vaasaan. Sama punakaartilainen jäi vangiksi Tampereella ja joutui Kruunupyyn vankileirille, josta isäni vapautti hänet kotiinsa, sillä tuberkuloosi oli jo tappamassa hänet. Isäni ei kostanut punakaartilaisen uhkailuja, sillä he olivat molemmat saman kylän poikia, joten hän sai kuolla kotonaan. Ilman käytyä Vapaussotaa emme olisi saavuttaneet itsenäisyyttä ja ilman Tarton rauhaa Neuvosto-Venäjän kanssa rajamme eivät olisi vakiintuneet. Orpon ja Kolehmaisen on syytä avata historian kirjoja uudelleen, jotta he ymmärtävät, että Suomi on aina ollut kansallisvaltio!

Euroopan Unioni ei ole itsenäisten valtioiden liitto, vaan ulkomaisten suurpankkien Komission kautta johtama ryhmä erilaisessa velkavankeudessa olevia valtioita. Brexit on ollut erittäin kova isku suomalaisille kokoomuksen kannattajille, sillä luottamus Britannian mukana oloon oli erittäin vahva. Mielenkiintoista suomalaisten kannalta on se, että eräs pääsyistä Britannian eroon oli kansallisen päätäntävallan heikkeneminen, erityisesti pakolaiskysymyksessä! Petteri Orpon ja Seppo Kolehmaisen tulisi vihdoin käsittää se tosiasia, että Suomen kohtalon kysymyksiä ovat suurina joukkoina maahan tunkeutuneet sekä taloudellisen tilanteemme heikkeneminen sen ansiosta. Koko poliittinen johtomme toimii kohti perikatoa, sillä laina on “veli otettaessa, mutta veljenpoika maksettaessa”. Suomen kansallisomaisuuden ryöstö on valtiopetos ja vakava rikos seuraavien sukupolvien kannalta.

 

Runo K. Kurko

puheenjohtaja