PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA

304

VIIMEINEN ILTAHUUTO

27.4. Veteraanipäivän juhlatilaisuudessa Lahdessa Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiitti puheessaan sotaveteraaneja heidän panoksestaan maamme itsenäisyyden säilyttämiseksi 1939 – 1944. Olennaista presidentin esilletulossa oli se, että vuosikymmenten ajan on kouluissamme kieltäydytty opettamasta Talvisodan merkityksestä, joten peruskoulun kasvatit eivät tiedä mitään II Maailmansodan tapahtumista Suomen kannalta, ainoastaan Hollywoodin valheellisista elokuvista opittuja tarinoita raaoista saksalaisista. Presidentti Niinistön suvusta ja mahdollisesti omaisista joku tai useammat ovat osallistuneet 1939 Talvisotaan, sillä Niinistö on iältään sodat kokeneiden vanhempien lapsi, joten hänellä tulee olla henkilökohtainen suhde vanhempiensa kautta sotaan.

Veteraaninen arvostaminen nyt, kun useimpien elossa olevien veteraanien ikä ylittää 90 vuotta on myöhäistä, sillä ihmisen ollessa elämänsä loppuvaiheessa, niin päivittäisten asioiden hoitaminen edellyttää hyvää kuntoa tai läheisten apua. Sosialistien pitkä valtakausi tuhosi täydellisesti Vapaussodan veteraaneista tietoisuuden tavallisen kansan keskuudessa, sillä viimeinen jääkäri kenraali Väinö Valve kuoli 99 vuotiaana vuonna 1995 ja viimeinen vapaussoturi Lennart Rönnback 102 vuotiaana vuonna 2007. Rönnback osallistui Vapaussotaan 12 vuotiaana Vaasassa, varustautuneena revolverilla ja seitsemällä patruunalla. Venäläisen varusväen aseista riisuminen onnistui hämmästyttävän pienellä suojeluskuntajoukolla ja Lennart Rönnbackilla oli oma paikkansa tässä Vapaussodan eräässä ensimmäisistä operaatioista. Valtiomme johto haluaa juhlia Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlia tänä vuonna, kuitenkin unohtaen sen tosiasian, että ilman Vapaussotaa 1918, emme olisi saavuttaneet itsenäisyyttä!

Viimeinen iltahuuto on siis tavoittanut jo kaikki Vapaussotaamme osallistuneet, pian myös kaikki Talvi- ja Jatkosotaan osallistuneet. Minkälaisia juhlia poliittinen eliitti viettää Itsenäisyytemme menettämisen merkeissä vuonna 2025, kun tulee 30 vuotta Suomen liittämisestä Euroopan Unioniin Suomen perustuslain vastaisesti? On hyvin oletettavaa, että vuonna 2025 on jäljellä vain joitakin suoria Vapaussotaan osallistuneiden rintaperillisiä, joten historiallisen totuuden kertojia ei ole pian jäljellä edes sitä henkilöä, joka sammuttaa viimeisenä valot Suomi nimisestä valtiosta. Suomessa valtiollinen televisio lähettää “juhlavuonna” valikoitua isänmaallista ohjelmaa Talvi- ja Jatkosodasta, vaikka samaan aikaan tarjoillaan muilla kanavilla ainoastaan USA:ta ihailevaa propagandaa. Talvisodan henki on menetetty, sen tuhosivat demarit ja kokoomus yhdessä, sillä Koti, Uskonto ja Isänmaa on vaihtunut kulttuurimarxistiseen maailmankuvaan. On Viimeisen Iltahuudon aika kantasuomalaisille!

VIRANOMAISTEN YHTEISTYÖ

Tarkkaavaisia kansalaisia on hämmästyttänyt viime vuosina Puolustusvoimain ajoneuvojen näkyminen kotihälytysten yhteydessä ja myös viimeisimmän perhesurman kohteena olevan maatalon pihalla. Herää vakava kysymys siitä, millä tavoin Puolustusvoimat kykenee auttamaan teknistä rikostutkintaa, kun kyseessä on suhteellisen rajattu rikospaikka? Virka-avun pyytäminen edellyttää mielestäni sellaista tilannetta, jolloin poliisi tarvitsee alueen eristämiseen runsaasti henkilöstöä, mitä ei ole saatavilla muualta kuin Puolustusvoimain varuskunnista. Panssaroitujen ajoneuvojen käyttö poliisin suojaamiseksi taajamien ulkopuolella on silloin hyväksyttävää, kun linnoittautuneella henkilöllä on todistettavasti käytössään tehokkaita aseita, kuten kivääreitä. Virka-apua pyydetään nykyisin liian kevyin perustein, ellei kyseessä ole strategian muutos ja kyseessä on todellisuudessa Puolustusvoimain henkilöstön kouluttautuminen kansallismielisten suomalaisten lannistamiseksi Komission käskystä.

Poliisilla on omassa käytössä useita panssaroituja ajoneuvoja, joiden panssarointi vastaa B6/B7 vaatimuksia, eli vähintään rynnäkkökiväärien patruunoiden luotien läpäisytehon kestäviä. Erityisturvaosasto Karhun ollessa paikalla panssariautoillaan on tarpeetonta kutsua paikalle Puolustusvoimain kalustoa, kuten vuonna 2016 Vihdin tapauksessa. Virka-apu merkitsi “Vanhaan hyvään aikaan”, eli 30-luvulla sitä, että Suojeluskunta kutsuttiin auttamaan poliisia rikollisten takaa-ajossa, kuten kuuluisassa Taavetin pankkiryöstön yhteydessä tehtiin. Poliisi on nykyisin liian helposti ulkoistamassa tehtäviään, joista esimerkkejä on paljon. Erityisesti vastaanottokeskuksissa mellakoivat ”partalapsoset” aiheuttavat poliisille ongelmia, sillä naispoliisi ei arabin mielestä voi olla oikea poliisi, eli käskytys menee niin, että arabi käskyttää ja poliisi tottelee. Kauhavalla on positiivinen poikkeus, sillä paikallinen vartiointiliike on todella tehokas ja osaa käyttää myös koiria tehokkaasti.

Poliisi tarvitsee liikenteessä vahingoittuneiden eläinten jäljittämiseen ja lopettamiseen paikallisen riistanhoitopiirin apua, jolloin myös poliisin tulee hoitaa oma osansa. Ottamalla metsästäjiltä ampuma-aseet pois Ahy:n ohjeiden mukaisesti, niin SRVA-yhteistyö jää tekemättä. Metsästäjä vaarantaa erityisesti susialueilla koiransa jäljitystehtävissä, joten poliisin tulisi varmistaa, että sudet eivät voi harventaa metsästyskoirien kantaa siten, että tehokkaat jälkikoirat loppuvat. Suomessa olemme pian tilanteessa, jolloin joudumme palkkaamaan vanhan Venäjän mallin mukaisesti ammattimetsästäjiä hoitamaan nykyiset vapaaehtoisuuteen perustuvat toimet. Tähän on jouduttu kieroutuneen ampuma-aselain seurauksena ja kihlakuntauudistuksen vähennettyä paikallispoliisit minimiin. Yhteistyö on aina vuorovaikutteinen tapahtuma, se ei voi olla poliisin käskyttämää, vaan tasaveroista yhteistoimintaa! Koulutetaanko Puolustusvoimain henkilöstöä kansallismielisten pidättämiseen ja neutralointiin?

 
Runo K. Kurko

puheenjohtaja