PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA

253

VASALLIVALTION TULEVAISUUS

Suomen asema eurooppalaisen sodan sytyttyä merkitsee maamme joutumista taistelukentäksi. Siviilien asema on toivoton, sillä nykyiset asejärjestelmät rypälepommeineen merkitsevät siviilitappioiden nousemista samalle tasolle kuin Saksassa II Maailmansodan suurpommituksissa Hampurissa, Berliinissä ja Dresdenissä. Suomen poliittinen johto ja sotilasjohto ovat täydellisesti lobattuja ymmärtämään ainoastaan Naton suunnalta kohdistettua propagandaa. Suomalaiset tiedotusvälineet ovat yksinomaan palvelemassa USA:n ylivaltaa tukevia toimia. Kriittinen asioiden tarkastelu halutaan nähdä ainoastaan Venäjän trollien pyrkimyksenä vaikuttaa kansan mielipiteisiin.

Puolustusvoimain johto on tehokkaasti hyökännyt kirjoittavia evp. upseereita vastaan, sillä virallista doktriinia ei saa arvostella! Suomen Sotilas on myös saanut osansa, sillä erityisesti eversti evp Ahti Lappi, ilmatorjunnan tarkastaja vuosina 1988 – 1996 on kuuluisa “toisinajattelija”! Suomen Sotilas on tunnettu laadukkaasti tehdystä asiantuntijalehdestä ja erityisesti ilmatorjunnan merkitys on korostunut eversti Lapin erinomaisten kirjoitusten vuoksi. Suomella tulee olla tehokas ilmapuolustusjärjestelmä, mikä pystyy torjumaan risteilyohjuksia, ilmasta maahan ammuttavia ohjuksia sekä yleensä raskaita ballistisia pitkän kantaman ohjuksia. Maajoukkojen paras ilmasuoja oli ilmatorjuntaohjukset vuosina 1991 – 1996 eli Kylmän Sodan päättymisen jälkeen. Olalta ammuttavat ohjukset ovat tehokas ase taisteluhelikoptereita vastaan ja ovat uhka matalalla lentäville pommikoneille.

Ilmatorjunnan asema on Suomessa hyvin monimutkainen, sillä alisteinen asema Ilmavoimille merkitsee määrärahojen jatkuvaa supistumista. Suomella tulee olla itsenäinen ilmatorjunnan aselaji, mikä pystyy hankkimaan moderneinta kalustoa, minkä ansiosta ilmatorjunta asettaa mahdolliselle maahantunkeutujalle riittävän uhan tehokkaista vastatoimista. Olemme USA:n vasallina menettämässä harvinaisen asemamme itsenäisenä toimijana. Vastuu tästä ratkaisusta tulee olemaan historian tuomio, sillä USA:n intressi on harvoin vasallivaltion intressi. USA on aina pettänyt kaikki liittolaisensa ja tulee tekemään sen myös mahdollisen Suursodan syttyessä. Saddam Hussein oli aikanaan USA:n läheinen yhteistyökumppani, samoin Iranin Shaahi Reza Pahlavi, mutta “kuinka sitten kävikään”, Hussein lynkattiin ja Shaahi karkotettiin kotimaastaan!

Vasallivaltion poliisi ja rajavartiosto on myös amerikkalaisen “unelman” saastuttama, sillä kaikki poliisin toimet on kohdistettu yksinomaan kantasuomalaisten kontrolliin. Suomen tekemät sopimukset USA:n kanssa on tehty demokraattien hallitseman eliitin kanssa ja sopimusten uusiminen saattaa olla hieman vaikeampaa, mikäli emme valtiona sitoudu jättimäisiin asehankintoihin velkarahalla USA:sta. Kaikesta huolimatta on koko Suomen maa- ja merialue Venäjän S-400 ja S-500 ilmatorjuntaohjusten kantaman sisällä, joten ilmatoiminnan kannalta kalliit hävittäjät saattavat olla nopeasti ainoastaan läjä metallia. Suomen ilmavoimat tarvitsevat ainoastaan moderneja ilmataisteluhävittäjiä, ei pommituskykyä ja toimia maamaaleja vastaan. Varsinainen ilmatorjunta on oltava ensisijainen hankinta ennen hävittäjiä! Kalliit ratkaisut pienen maan osalta kostautuvat sodassa. Hyvänä esimerkkinä ovat panssarilaivat Väinämöinen ja Ilmarinen.

 

Runo K. Kurko

puheenjohtaja