PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA

15.1.

ASEDIREKTIIVI JA POLIITIKKOJEN PUHEET

Suomalaisia aseharrastajia ja metsästäjiä on jälleen kerran johdettu uskomaan suomalaisten poliitikkojen haluun suojella kansallista etua! Kaikki väitteet siitä, että ministeri Petteri Orpo olisi vaikuttanut direktiivin muutokseen Suomen kannalta myönteisesti, ovat todistamatta. Puolustusministeri Jussi Niinistön puheet julkisuudessa ja todellinen vaikuttaminen Komissioon on myös täysin todentamatta. Ainoa suomalainen poliitikko, jonka toiminnalla voidaan katsoa olleen vaikutusta, on EU:n parlamentin jäsen Jussi Halla-aho. Halla-ahon aktiivisuus Imco-ryhmän jäsenenä on mahdollistanut epäluottamuksen syntymistä Firearms Expert ryhmän toimintaa ja asiantuntemusta kohtaan!

Komission puheenjohtajan Junckerin perääntyminen johtuu huomattavasti merkittävämmistä vaikuttajista, kuin suomalaiset poliitikot. Merkittävin syy Komission perääntymiselle on USA:n presidentinvaalien tulos, eli asemyönteisen presidentin Donald Trumpin valinta. Perusteet asevastaiselle politiikalle ovat vaikeampia ymmärtää, kun samaan aikaan maailman ainoan supervallan presidentti antaa maansa kansalaisten omistaa ja kantaa aseitaan, ilman pelkoa joutua viranomaisten kotietsintöjen kohteiksi. Euroopan Unionin muuttuminen muistuttamaan edesmennyttä Neuvostoliittoa on saanut täyden hyväksynnän suomalaisilta politiikoilta. Kolmen hallituksen aikana ovat sisäministerit Suomessa olleet valmiita kaventamaan ja vähitellen poistamaan laillisen aseen omistuksen kansalaisilta!

Entisten sosialistimaiden valtion päämiehet ovat lähes yksimielisesti puolustamassa kansalaisten oikeutta pitää hallussa aseita itsepuolustukseen ja ammunnan harrastamiseen. Merkittävin poliittinen esilletulo oli Tsekin Tasavallan presidentin Milos Zemanin ja sisäministeri Milan Chovanecin kanta kansalaisten oikeuteen saada ampuma-aseille lupia itsepuolustukseen terroristien hyökkäyksiä vastaan. On vaikea ymmärtää suomalaisen lehdistön vaikenemista näinkin merkittävästä asiasta. Neuvostoliiton hallinnoimilla alueilla kansalaisten oikeudet omistaa ja pitää hallussa ampuma-aseita oli hyvin rajallinen, siksi myös hallinto pystyi murskaamaan toisinajattelijat väkivalloin.

Puola, Unkari, Tsekin Tasavalta ja Slovakia ovat merkittävä uhka liittovaltion keskushallinnolle, sillä kokemukset sosialismin autuudesta on vielä hyvin muistissa. Puola on esimerkki katolisesta valtiosta, millä on erinomainen sotilasperinne ja halu itsenäisyyteen, siksi Donald Tusk koetaan maanpetturina. Komission varapuheenjohtajana toimiva ja tunnetusti asevastainen Jyrki Katainen on vähintään yhtä vastenmielinen suomalaisille, kuin Donald Tusk puolalaisille! Kokoomuksen yritykset esittää olevansa isänmaan asialla on ministerien toimien valossa todettu ainoastaan valheeksi. Asedirektiivin muutoksen implementointi tulee joutumaan suuriin vaikeuksiin, sillä entisten sosialistimaiden ja aseteollisuuden intressi on sama, eli direktiivi ei saa vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen kielteisesti.

Jokainen valveutunut kansalainen tietää, että Suomessa on tehty maahantunkeutujien toimesta henkirikoksia, vaikka virallisesti niitä ei ole luetteloitu rasistisiksi rikoksiksi! Suomen poliisi ja erityisesti Poliisihallitus on joutunut kovien tosiasioiden eteen, poliisi ei ehdi, eikä kykene auttamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta! Ruotsissa ovat useat kaupungit joutuneet tilanteeseen, minkä seurauksena on “no go” alueita, mihin poliisi ei uskalla mennä! Ovatko suomalaiset poliitikot viemässä suomalaisilta oikeuden puolustaa itseään, kotiaan ja läheisiään ennalta arvaamattomia laittomia maahan tunkeutujia vastaan? Suomalaiset poliitikot joutuvat vertailemaan omia lausuntojaan Tsekin presidentin Zemanin lausunnon pohjalta, sekä pohtimaan Unkarin pääministeri Orbanin kantaa rajojen sulkemiseen!

Suomalaiset asealan järjestöt ovat liian kauan luottaneet poliitikkojen puheisiin, siksi nyt on aloitettava yhteistyössä asedirektiivin muutoksen implementointivalmistelu Suomen ampuma-aselakiin! Tehtävä tulee merkitsemään samanlaisen työryhmän perustamista, kuin vuonna 1997. Työryhmän johdossa toimi sisäministeriöstä lainsäädäntöneuvos Tomi Vuori ja aselain kokonaisuudistus vastasi hyvin asedirektiivin vuodelta 1991 vaatimuksia, mutta sisäministeriön ohjausryhmän vaatimuksesta laista jätettiin pois vaatimuksistani huolimatta henkilökohtaisen koskemattomuuden puolustamiseksi aseen hallussapitolupa. Implementointia koskevan esityksen tulee sisältää henkilökohtaisen koskemattomuuden suojaamiseksi aselupa, sekä keräilijöitä koskeva asepassi/100 asetta vähintään!

Runo K. Kurko

puheenjohtaja